top of page

Rideskolestevner

En av våre jobber er å vise rytterne hvilke muligheter som finnes innen hestesporten. Derfor arrangerer vi rideskolestevner i samarbeid med Søndre Eikeberg Rideklubb flere ganger hvert semester i dressur og sprang. Av og til har vi også andre typer stevner.

​

For oss er stevnene først og fremst utdanning av ryttere og vi har ikke rangering/plassering på rideskolestevner. Alle mottar deltakersløyfe og bedømningsprotokoll. For å skape gode hestemennesker og ryttere på sikt mener vi det er viktig å fjerne fokuset på prestasjon i utdanningsfasen. Dersom rytteren har fokus på teknikk, sits, hestens velbefinnende og det å utvikle seg selv vil gode resultater komme av seg selv. Fokus på resultater og prestasjon kan fort ta bort fokuset fra hestevelferden, gleden over samarbeidet med hesten og det å ha fokus på sin egen utvikling.

​

Alle ryttere under 18 år må ha en voksen ansvarlig person tilstede under stevnet, også på oppvarmingen, selv om rytteren rir uten leier. Dersom du som forelder ikke kan stille opp og være her, kan ikke rytteren delta. Rytteren med hjelper må selv tilpasse stigbøyler, holder orden på ridetimer etc. Det kan ikke rideskolen stille personell til. Vi følger NRYF´s regler selv om det ikke er krav om å ha Grønt Kort for å delta på rideskolestevner.

​

Dressurstevner:

På dressurstevnene benytter vi samme program hver gang for at det skal være gjenkjennbart for rytter og hest. Det er en fin måte for rytteren å sjekke sin egen utvikling.

For de som skritter og traver bruker vi Ryttertest LD1: https://represent-rytter.s3-eu-west-1.amazonaws.com/files/rld-1-ny-versjon-2017.pdf

​

Fordelen med dette programmet er at vi kan ha to ekvipasjer inne i banen samtidig. Dette gjør at det føles trygt og kjent for både rytter og hest. Det er lov å ha med leier og det er en som roper opp programmet. Akkurat som på trening.

For de som rir alle gangarter benytter vi LC1: https://represent-rytter.s3-eu-west-1.amazonaws.com/files/dressurprogram/2-lc-1-nryf-2017-19-til-nett.pdf

​

Her er ekvipasjen alene inne i banen, akkurat som på vanlig dressurstevne. Protokollen har også bedømning på hvert enkelt punkt, ikke en generell vurdering som på Ryttertesten.

​

Sprangstevner:

I sprang har vi klasser fra 20 cm og oppover. Det varierer mellom clear round bedømming i de laveste klassene og feil og stil bedømming. Det er ridelærer som plasserer rytteren i de forskjellige klassene. Fokuset er på ridningen mellom hinderne, ikke hinderhøyden. Når rytteren kan påvirke hesten riktig mellom hinderne på et lavere nivå vil den også kunne det når hinderne heves. Regelen er at rytteren starter på samme eller lavere nivå enn den trener. Man hopper aldri høyere enn det man har trent på over tid. Av hensyn til hestene hoppes det kun rekker, ikke okser, fra 0-60 cm. En okser krever en rytter i balanse som kan regulere hestens galopp i mellom hinderne. Rekker gir hesten bedre mulighet for å hjelpe rytteren trygt over.

DSC_0586.JPG
DSC_0605.JPG
DSC_0243 2.JPG
DSC_0288 2.JPG
bottom of page